Zaklenjena spletna stran

lolsi11 Član
uredil/-a 9. March, 2012 v Programi
Ne vem zakaj, pred kakšnim tednom sem začel ustvarjati neko "poskusno" spletno stran na wordpress-u zdaj pa karnaenkrat iz mojega računalnika na stran ne morem dostopati iz računalnikov pri prijateljih pa to lahko kdo ve zakaj?
Najverjetneje se mi zdi da je stran zaklenjena v ubuntu pa ne vem kako jo odkleniti

hvala za odgovore :)

P.S. Nobeden ki je priključen na naše omrežje ne more, :(

Komentarji

  • Emm.. kaj pa če bi poklical na telesmeh in njih prašal zakaj ne moreš dostopat do strani na svojem računalniku? :)
    Ker zelo zeeeeeeeeeelooo dvomim da je bilo to res "karnaenkrat" in stran ni več dostopna na Ubuntuju :)

    Pojdi na http://localhost/ pa boš vidu da ni "zaklenjena"...samo ne moreš do nje dostopat kar je posledica telesmehovega modema (podobna fora je pri siolovih sinope modemih)
  • Ja, sej pol čez en čas mi je kapnilo da očitno v ubuntu ni težava saj sej je na vseh računalnikih v gospodnstvu zaklenena, ampak res mislm eno sekundo sm bil gor potlej pa "puf" stran ni več dostopna, bom na telemach klicov pa bom vidu če mi bojo uni tm kej znal pomagat hvala
  • napsy Član Ubuntu.si
    lolsi11: doma imam podobno bizarne tezave s telemach: na primer vcasih youtube.com ali pa google.com ne delujeta. Sem enkrat malo pod drobnogled stvari vzel in ugotovil, da ma telemach tezave z proxy strezniki iz tujine. Men se ni dalo naprej obadat s tem, bi ti pa koristilo, ce bi jih poklical pa malo zatezil.
  • Ja, sej sem klicov pa se samo izgovarjajo da gre gotovo za kakšno mojo napako pa da oni nič ne zaklepajo itd... mislm te mine pol sploh še kdaj klicat samo potlej ene 10min po klico je pa čudežno delval
  • napsy Član Ubuntu.si
    uredil/-a 11. March, 2012
    ...
    Err, moja napaka. Sm prehitro preletel skoz temo. Sory.

    Tvoj problem je verjetno pri firewallu. Poglej si tole:
    https://help.ubuntu.com/community/UFW

    potem pa se moras na routerju odpret port 80 in ga preusmerit na IP naslov, kjer hostas stran.
  • lolsi11 ..sej imajo prav..oni nič ne zaklepajo.. ampak očitno nisi pravilno postavil vprašanje... ne gre se za zaklepanje ampak za to kako modem posreduje naprej promet če si v mreži..

    torej..če greš na lolsijevwordpress.si/ (oziroma karkoli je tvoja domena) ali te vrže na stran od routerja, če si v mreži?

    napsy spet si prehitro preletel skozi.. :D ker napisal je da če dostopajo prijatelji do te strani da se normalno odpre.. in da do strani ni mogoče dostopati samo iz lokalne mreže :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.