[rešeno] [10.04] Napaka [Errno 5] ob namestitvi

Zdravo,

pred časom sem si brez težav inštaliral 11.10ko. Ker mi je delal sistem (pre)počasi (imam precej star računalnik) sem se odločil, da si rajše inštaliram 10.04 LTS.

Tu se pa pojavi težava, saj mi med namestitvijo vedno javi napako:

[Errno 5] Input/output error

This particular error is often due to a faulty CD/DVD disk or drive, or a faulty hard disk. It may help to clean the CD/DVD, to burn the CD/DVD at a lower speed, to clean the CD/DVD drive lens (cleaning kits are often available from electronics suppliers), to check whether the hard disk is old and in need of replacement, or to move the system to a cooler environment.

Ker sem si naredil bootable USB težava ni v neberljivem CDju. ISO sem tudi še enkrat downloadal. O napaki sem že malo googlal in preiskusil nekatere predloge (odstranim dodatni RAM, nove particije, memory test) in ni nič pomagalo.

Tako da se mi sedaj ne sanja kaj in kako.

Komentarji

  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Si preveril vsoto MD5?
  • Čisto isto napako mi je včeraj javil Lubuntu.
    Potem sem ven vzel cd, 3x pihnil v cd enoto in še enkrat poskusil in napake ni bilo več.
  • Hm, MD5 ni isti. Že downloadam novo. Mi je pa čudno, ker ni bilo težav niti z DLjem niti z ustvarjanjem bootable USBja.
  • Ja, sem primerjal,

    Moral bi bit 557231ce93ae8e98e214424cb02f8761 ubuntu-10.04.4-desktop-i386.iso
    Dobim pa ac23844245a50934616c3ff7b08e6f14 ubuntu-10.04.4-desktop-i386.iso
  • No vidiš, to pomeni, da se je nekje v prenosu kak paketek izgubil. to ni pomembno, če npr. downloadaš film ali glasbo. pri sistemu pa je lahko hudič.

    če uporabiš torrent za download potem se to sproti preverja, tako da dobiš na koncu vedno enako datoteko kot je na strežniku. samo, če boš uporabil torrent je treba pazit da se mu ne da prevelike pasovne širine (ampka mu domeriš npr. polovico ali četrtino svoje Download hitrosti), ker te če ne zasujejo z zahtevki in potem nekaj časa nimaš dostopa do neta :-)


    glede 11.10 - poskusi z unity 2D, zna delat precej hitreje. ali pa si lahko enostavno namestiš xubuntu-desktop (oziroma če nameravaš obdržati gnome potem je bolje namestiti XFCE), ki je bolj primeren za starejše mašine, ima pa podobno nastavljen izgled namizja kot 10.04 (Gnome2).
  • Namestitvene slike se vedno prenaša s torrentom. Tako ne obremenjuješ Canonicalovih strežnikov in si zagotoviš, da bo datoteka pravilno prejeta.
  • Rešil težavo. Torej dejansko, ko sem downloadal direktno s firefoxom mi je potegnilo sicer 100% in brez težav naredilo bootable USB toda javilo napako. Zdaj ko sem ubuntu potegnil dol preko torrenta je že sam .iso file slabih 50MB večji. Install in update je potekal normalno, tudi md5sum je tak kot mora bit.

    big thx guys!
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.