12.04 LTS Beta 2 ali počakati?

Imam "prazen" računalnik na katerega bi rad namestil Ubuntu. Glede na to da že čez slabe tri tedne izide 12.04 LTS me zanima, katera način bi bil boljši, ali:

- namestitev final beta verzije in posodabljanje

- namestitev 11.10 in kasneje upgrade.

Predvsem me zanima, če v primeru namestitve final bete zadostuje sprotno nameščanje posodobitev, ali pa bo treba na dan izida 12.04 LTS vse skupaj vseeno še enkrat na novo nadgraditi oziroma posodobiti.
«1

Komentarji

  • Poganjam 12.04 beta in deluje vredu. Ob izidu bo update dovolj. Če si lahko privoščiš kakšno nevšečnost potem kar pogumno z 12.04, v nasprotnem primeru pa namesti 11.10 in nadgradi na 12.04 kakšen mesec po izidu.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Odvisno kako avanturističen si :).

    Najboljše, da preizkusiš z živega CD-ja in vidiš kako ti deluje, vendar tako pozno (pa tudi glede na to, da je LTS, ki je imel razne freeze mnogo prej kot ponavadi) težav in hroščev značilnih za razvojne različice ne bi smelo biti.

    Jaz ga že nekaj časa uporabljam kot glavni sistem doma in nimam težav.
  • Morebitnih napak(ic) me ni pretirano strah, bolj bi mi bilo zoprno, če bi bilo potrebno vse že enkrat inštalirati (pa še tu gre bolj za lenobo, kot za strah)

    Torej hvala za odgovore!!
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Wega jaz poganjam 12.04 LTS že tam nekje od 5. januarja . Še vse različice od 09.04 naprej sem namestil 2 meseca prej pa še nikoli ni bilo treba ponovno nameščat. (Torej 8.10 > 9.04 (Alfa 4) > 9.10 (Alfa 3) > 10.04 (alfa 4) > 10.10 (alfa 3)> 11.04 (alfa 2) > 11.10 (alfa 2).

    Na koncu sem na sveže namestil Ubuntu 11.10, ker sem prevajalec in veliko pregledujem prevode in se za določene programe prevodi niso posodabljal (recimo xdg mape in nekaj drugih malenkosti), kar mi je šlo na jetra.
  • AndrejZ, hvala! Sem namestil in vse razen malenkosti deluje po pričakovanjih.

    Ali imaš morda tudi ti (občasne?) težave z odjavo oziroma ugašanjem (namesto da bi se izklopil se postavi v start menu z imeni uporabnikov)?
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Ne, takih težav nisem imel (je pa res, da zelo redko izklapljam računalnik, večina ga dam samo "spat").

    Si bil morda nepozoren pri izklopu? Ko klikneš na izklopi imaš med drugim na voljo tudi možnost ponovnega zagona in morda si izbral to možnost.
  • Če imaš ločeno domačo mapo, je najboljša možnost, da narediš čisto namestitev - je najmanj težav. Seznam trenutno nameščenih programov se da enostavno izvoziti in sistem imaš postavljen v hipu.
  • bilko Član
    uredil/-a 5. April, 2012
    Wega je dejal/-a:
    AndrejZ, hvala! Sem namestil in vse razen malenkosti deluje po pričakovanjih.

    Ali imaš morda tudi ti (občasne?) težave z odjavo oziroma ugašanjem (namesto da bi se izklopil se postavi v start menu z imeni uporabnikov)?

    To se meni tudi dogaja, odkar sem namestil 11.10 (še vedno sem na 11.10). Pa sem na novo namestil. Včasih se lepo ugasne, drugič pa gre do prijavnega zaslona. Tam pa sploh noče ugasnit. Potem se moram spet prijavit da se lahko odjavim in ugasnem računalnik. Zdaj pa kar v konzoli ugasnem pa je rešeno. Je pa tečen bug :)
  • Bilko natančno tako, kot si napisal -se dogaja tudi pri 12.04 LTS, no pri meni je še malček bolj zoprno, ker imam na istem ralčunalniku 3 uporabniške račune in oba ostala nista ravno vešča uporabe, če se karkoli zatakne.

    Upam da bo kdo kaj pogruntal (zaenkrat rešitve nisem našel, res pa je rtudi da je nisem blazno intezivno iskal)
  • Bo torej z dnem izida 12.04, če danes namestim beto, ta beta postala alfa?
  • To bi pomenilo da bi nazadoval v napredku (alfa je prva šele nato je beta in sledi izide stabilna različica ) ampak ja.. dan pred uradnim izidom bi mogu že imeti "uradne" posodobitve iz katerih preideš iz beta različice v uradno stabilno.. je pa res da bo takrat verjetno vse malo bolj počasno (zaradi navala)
  • Hvala za popravek. :)
    Sem naložil tale 12.04, pa razen tega, da se ta zagonski "trak" na levi strani noče skriti oziroma, ko se skrije, se noče več pokazati, vse dela super.
    Prvič sem naložil 64 bitno verzijo... je možno, da se mašina manj greje? Ker se ventilator res poredko vklaplja, prej pa je ves čas malo vrtel.
  • Gretje: Ne :) Verjetno je boljša podpora za tvojo strojno opremo v jedru :)

    Glede zaganjalnika.. mogoče je to posledica starih konfiguracijskih datotek.. si probal v nastavitvah izbrat da je vedno prikazan?
  • Sem, ampak potem je pa ves čas prikazan. Všeč mi je tako, kot je bilo v 11.10, da ga med surfanjem ni bilo, razen če nisem po robu praskal z miško. Malo sem posurfal, pa očitno je problem tale zaganjalnik. Meni na 2 računalnikih enako šteka. Ostalim kar dela?
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Gumb zgoraj desno > Sistemske nastavitve > Videz > zavihek obnašanje > nastaviš ali naj se skriva ali ne in kakšna naj bo občutljvost na prisotnost miške.

    Jaz imam na najvišja pa se zdaj skoraj takoj prikaže.
  • Ok, občutljivost na polno naredi nekaj malega razlike, ampak še vedno to ni to. Včasih, ko pridem z mišjo na rob, se samo potemni čisto tanek del ob robu, launcher pa se ne prikaže. No, menda bodo poštimali to v teh dneh. :)
    Hvala.
  • 100 ljudi (ralunalnikov) 100 čudi. Meni pa ta stranska vrstica deluje kot je treba ;)

    No, pravkar pa se ubadam z (ne)predvajanjem posnetkov v youtube.

    Sicer pa v splošnem zadovoljen. Celo odjavljanje in izklapljanje je začelo delati.

    Mimogrede: domači sploh niso pogruntali, da sem visto nadomestil z ubuntu. He he
  • Hehe, ti misliš, da je uspeh, da ne pogruntajo, od mene je pa tamala prav zahtevala, da ji na nov birmanski računalnik naložim ubuntu. :P
  • Wega Član
    uredil/-a 10. April, 2012
    oh, seveda, otroci! Današnja deca gor rasejo z androidi, symbiani in ostalim in niso navlečeni na eno stvar. Pa tudi Ubuntu je v teh letih zelo dozorel (jaz sem se pridružil na 9.10 se mi zdi.


    EDIT: Mejdunej, kako čas leti. Če bo najbrž bolj prav 6.10 kot 9.10 ;)
  • sasa Član Ubuntu.si
    Bom povedala iz prve roke :D
    Torej... se mi zdi, da je 'frišna' namestitev hitrejša... seveda je odvisno tudi od tega, koliko programov potem na novo namestiš.
    kakšna zadeva crasha, ampak ni hudega... :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.