Wine se ne zažene sploh

Mogoče je glede na to, da uporabljam beta 12.4 LTS še malo prezgodaj za taka vprašanja, pa vendarle: prek programskega središča sem namestil Winw (1.4.1) pa se mi noče zagnati. Zagonska ikona utripne, to je pa tudi vse. Samo pri prvem zagonu se mi je za trenutek pokazalo tisto tisto sivo okence z "not emulacijami" dos oz. win diskov, potem pa še to ne. Sprašujem preden se grem igrat s kakšnimi odstranitvami in oponovnimi namestitvami (menda je zunaj že 1.5) če ne gre morda za kako čisto banalno napako.

Komentarji

  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Kaj se zgodi, če v terminal napišeš wine?

    Meni ista različica wine na 12.04 LTS deluje brez težav, zato to vsekakor ni splošna težava.

    Pri Wine so 1.x, kjer je x liho število razvojne različice. Torej zdaj se bo razvijal wine 1.5.x, ko bo pa dovolj stabilen , bo iz tega nastal wine 1.6. Zato wine 1.5 zaenkrat ne priporočam.
  • Hvala za odgovor, žal danes ne bom mogel preizkusuti. Javim jutri popoldne (in verjetno prosim za nadaljno pomoč :))
  • V bistvu moja napaka, saj sem nekako pričakoval, da se bo po kliku na ikono wine nekaj zgodilo, pa se pravzaprav itak ne zgodi nič. Zadeva deluje samo če klikneš na exe program, ki ga želiš pognati. Zdi se mi škoda, da sta zagona Wine in configure Wine ločeni ikoni in da se v delovno tablo privzeto postavi samo wine, ki je v bistvu brez veze.

    Sicer pa takoj novo vprašanje: prek winw sem zagnal garminov komunikator za prenos podatkov z ure na računalnik. Aplikacijo lepo zažene, vendar ne najde garmin ant+ usb ključka, ki skrbi za komunikacijo. Kar sem iskal (najpogosteje ključku rečejo kar "gant") so bile neke rešitve za Debian ki pa ne delujejo. ali je morda že kaj svežega ali posebej za Ubuntu (pozor, ne iščem "downloader" ampak želim da bi Ubuntu zaznal priklop "gant" ključka.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.