Izšla je nova alfa igre 0 A.D.

andrejZ Član Ubuntu.si
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice
Pred kratkim je izšla nova razvojna različica realnočasovne strateške igre z navdušujočo grafiko, tokrat imenovana Alfa 10, Jehlum.

 

Novosti vključujejo:

 • 3 nova ljudstva, ki so nastala iz Helenov in sicer Atenci, Makedonci in Špartanci, ki imajo vsak svoje prednosti, slabosti in  edinstvene zgradbe.

 • Osnovna podpora tehnologijam, ki ponujajo ekonomske ali vojaške bonuse. Trenutno se nahajajo v parih, pri čemer je mogoče raziskati le eno tehnologijo iz para. Trenutno imajo vsa ljudstva enako tehnološko drevo, vendar se bo to v prihodnosti spremenilo.

 • Stopnje civilizacije: napredujete iz vasice preko trga do mesta in dobite na razpolago nove tehnologije in razširite svoje ozemlje

 • Podpora za gradnjo zidu "klikni in povleci" (podpora za vrata obzidja bo narejena v prihodnjih različicah).

 • Menihi oz. duhovniki lahko sedaj zdravijo poškodovane enote


Video prikaz novosti v 0 A.D.

 

Dodali so tudi nove modele / grafično podobo, 9 novih zemljevidov, nove skladbe, ter potolkli lepo mero hroščev.

Več o igri si lahko preberete na domači strani, na Ubunutju pa jo lahko najnovejšo različico namestite z naslednjimi ukazi v terminalu:

 

sudo add-apt-repository ppa:wfg/0ad

sudo apt-get update

sudo apt-get install 0ad

 

Če terminala ne marate, lahko igro namestite tako, da v Programskem središču kliknite Uredi > Programski viri, v zavihku Drugi programi kliknete dodaj ter vnesete ppa:wfg/0ad . (od 12.04 je 0 A.D. na voljo v Programskem središču, vendar bo nameščena starejša različica).

 

Če bo šlo vse po načrtih razvijalcev (mimogrede iščejo pomoč pri razvoju igre, predvsem pri ustvarjanju grafike, sestavljanju skladb in pisanju dokumentacije), bo nova različica izšla konec julija.

Komentarji

 • jierro Član Ubuntu.si
  uredil/-a 20. May, 2012
  Super, lahko bi še recimo dodal, da je po novem BIT.TRIP RUNNER na voljo v Programskem središču :)

  https://apps.ubuntu.com/cat/applications/bittriprunner/
 • In v kaki povezavi je Bit.trip runner z 0 A.D.? :)
 • jierro Član Ubuntu.si
  obe sta igri
 • Good point.. andrejz naslednjič prosim novici o 0A.D. omeni tudi druge igre in ne samo 0A.D. ;)
 • andrejZ Član Ubuntu.si
  @jierro:

  Za izid te igre ob pisanju novice nisem vedel, vendar bi bilo po moje pametno za to igro napisati drugo novico, saj nista neposredno povezani.

  Sicer pa, če bi rad na prvi strani ubuntu.si rad videl boljše/več novic, to najlažje dosežeš tako, da kdaj kakšno napišeš tudi sam. Pisanje je zelo enostavno (wordpress). Vidim, da razne tuje vire novic že bereš, tako da je vse kar moraš storiti, poslati ZS (ali pa na IRC-u) najti uporabnika CrazyLemon, ki ti bo ustvaril račun za pisanje novic (le ti so ločeni od računov na forumu).

  Pa veselo pisanje ti želim :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.