Ubuntu predstavitev v brskalniku

CrazyLemon Skrbnik
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice
Bi radi predstavili Ubuntu svojim prijateljem, sorodnikom, ali znancem iz gobarskega društva, pa niste vedeli kje se lotiti dela ali pa se vam ni dalo napisati predstavitve?
Za takšne namene smo na ubuntu.si naredili predstavitev, ki vsebuje glavne oporne točke za predstavitve Ubuntuja.

Najdete jo na - https://www.ubuntu.si/predstavitev - odprite jo v brskalniku, pritisnite F11 in naj se predstavitev začne.

Ne pozabit, da lahko pokažete  znancem, kako zgleda Ubuntu tako, da se odpravite na https://www.ubuntu.si/ogled/sl/ - tako, kot zgoraj F11 za najboljšo predstavitev!
Komentarji, pripombe in pridne roke za izboljšave so dobrodošle.

Če pa boste organizirali kakšno predstavitev v svoji okolici, pa nas le obvestite, da napišemo novico in vam zagotovimo kakšnega obiskovalca, po končani predstavitvi pa nam pošljite kakšno fotko :)

Komentarji

 • super. na trenutke sicer malo čudna stilska kompozicija stavkov ampak v redu bo :-)
  slike okolij so pa iz 10.04? ker zadnje verzije so kar precej spremenile. npr. Xubuntu ima panel z ikonami (kot dock), kde ima še več navlake... eh čeprav za nekoga novega, je to čisto ok.
 • Kar na piši katera kompozicija stavkov te moti :)
 • andrejZ Član Ubuntu.si
  Tud povezave do boljših slikc lahko dodaš ;).
 • ko jih boš naredil bom dodal :)
 • CrazyLemon je dejal/-a:
  Kar na piši katera kompozicija stavkov te moti :)
  "Mark je južnoafriški podjetnik, kateri je leta 1995 ustanovil podjetje Thawte, ..."

  Bolje je uporabiti veznik "ki", saj kateri ni potreben, niti ne vem če se lahko uporabi... ampk po mojem je še vseeno pravilno

  ali pa da tu pustiš in da se "ki" uporabi namesto katero v nadaljevanju....
  "podjetje Thawte,
  katero je specializirano za delo z digitalnimi ..."

  pa potem:
  "Ubuntu je operacijski sistem, kateri temelji na Debianu" tu je definitivno veznik "ki". kateri sicer je ok ampak zveni zastarelo

  "•Če Ubuntuja ne namestimo, je po ponovnem zagonu računalnik nedotaknjen. (ni zapisa na trdi disk oziroma na naš privzeti operacijski sistem)
  "
  tu mora v tem primeru biti pika na koncu, pri vseh ostalih pikeh pred tem pa vejica. ali pa če je vse brez ločil. mislim da to tudi gre.

  "(ne nudimo pomoči prek maila). " --- kaj pa e-pošta?

  Saj pravim v glavnem je slovnično pravilno samo tisti kateri je tam kjer je sicer lahko, ampak bi bilo bolje če je notri "ki".

  Ampak konec koncev se lahko to tudi pusti tako kot je.... tako ali tako so vse samo oporne točke. cela predstavitev je pa super. Nisem vedel da so tudi video vodniki v slovenščini. moram pogledat, ko bom imel kaj časa. mogoče najdem kaj dobrega.

  drugače pa tudi jaz bolj čudno pišem ponavadi, samo včasih pa se mi vklopi tisti glasek iz ozadja... Izpiti slovenščine in študiranje jezikovnih stilov na študiju so naredili svoje... :(
  sej ne bom več...
  mimogrede ali so Edubuntu paketi tudi prevedeni v slovenščino?
 • nekaj sem popravil nekaj pa še bom (predvsem to 'ki' /'kateri' )

  Glede video vodnikov pa ja.. začel sem jih enkrat lani delat.. pol pa je bil premor skoraj eno leto in zdaj sem spet začel vendar nimam ravno feedbacka kaj ljudi zanima oz. kaj jim dela probleme :)

  Edubuntu uporablja Unity ter Gnome torej je prevedeno. Vendar je možno, da nekateri dodatni programi, ki pridejo z Edubuntujem niso v celoti prevedeni ali pa sploh niso - več o tem pa andrejZ :D
 • andrejZ Član Ubuntu.si
  Mislim, da je kar se Edubuntuja tiče vse prevedeno (saj se skoraj enak kot Ubutnu), vsaj kar se Launchpada tiče, nisem pa preizkušal.

  Če slučajno kaj ni prevedeno, potem je to zelo verjetno napaka, zato prosim sporoči (to velja tudi za vse ostale preizkuševalce).

  @gregor3000:sicer pa nikoli nismo imeli ničesar proti jezikovnim kritikam, ker se tako vsi največ naučimo. Tako da ti kar pokomentiraj, sploh za prevode Ubuntuja pa dokumentacije me zanima kakšna kritika kako se še izboljšati. Večinoma smo le naravoslovci/tehniki, zato slovenščina ni naša najmočnejša vrlina.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.