Pozdravljeni jaz imam majhen problem z nastavitvijo Medal of Honor : In sicer ko zaženem inštalcijski program v terminalu mi napiše tole particije imam te dej pa kaj morem napisati da naložim igrico sem probal sda1 ampak ni ok
če je ime dartoteke mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run in potem dam sudo mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run mi napiše da ukaza ni mogče najti
ls -l /home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run
potem se pa tole zgodi sef@sef-MS-7788:~$ ls -l /home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run -rw-r--r-- 1 sef sef 4714248 nov 23 20:58 /home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run in nato nič ne piše
[quote=dz0ny]odpri terminal napis sudo, pritisni presledek. Pojdi pod prejeme primi datoteko mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run in jo spusti v terminal.
sej napisal da ko dam sudo: /home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run: ukaza ni bilo mogoče najti POZOR za sudo je presledek[/quote]
[quote=hugo][quote=dz0ny]odpri terminal napis sudo, pritisni presledek. Pojdi pod prejeme primi datoteko mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run in jo spusti v terminal.
sej napisal da ko dam sudo: /home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run: ukaza ni bilo mogoče najti POZOR za sudo je presledek[/quote]
Hotel sem z slikami pokazati da sej gre se nekaj naredi amapk se pojavi problem ko na koncu napiše The Loki Installers for Linux Gamers Team Please enter the installation path [/usr/local/games/mohaa] glej zadni printscrin na koncu terminala se to izpiše in nevem naprej to je problem že skos
Please enter the installation path [/usr/local/games/mohaa] Do you want to install symbolic links to a directory in your path? [Y/n] y Please enter the path in which to create the symbolic links [/usr/local/bin] sudo bash '/home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run'sudo bash '/home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run' No write permission to sudo bash '/home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run'sudo bash '/home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run' Please enter the installation path [/usr/local/games/mohaa/] usr1 No write permission to usr1/ Please enter the installation path [usr1/] usr1/home/sef/MOHAA No write permission to usr1/home/sef/MOHAA/ Please enter the installation path [usr1/home/sef/MOHAA/]
Komentarji
in potem dam sudo mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run mi napiše da ukaza ni mogče najti
tudi če je sudo./
ne deluje
In ni treba za vsak ukaz prilepit screenshot.. obstaja copy/paste
sudo: ./home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run: ukaza ni bilo mogoče najti
sef@sef-MS-7788:~$ ls -l /home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run
-rw-r--r-- 1 sef sef 4714248 nov 23 20:58 /home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run
in nato nič ne piše
POZOR za sudo je presledek
POZOR za sudo je presledek[/quote]
Skopiraj in pozeni:
^^ Poveš da je datoteka izvedljiva
^^ Poženeš
POZOR za sudo je presledek[/quote]
Skopiraj in pozeni:
^^ Poveš da je datoteka izvedljiva
^^ Poženeš[/quote]
pa smo spet tam kjer ni lepo
in kot smo prej omenili..sudo rabiš!
torej
The Loki Installers for Linux Gamers Team
Please enter the installation path [/usr/local/games/mohaa]
glej zadni printscrin na koncu terminala se to izpiše in nevem naprej
to je problem že skos
Do you want to install symbolic links to a directory in your path? [Y/n] y
Please enter the path in which to create the symbolic links [/usr/local/bin] sudo bash '/home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run'sudo bash '/home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run'
No write permission to sudo bash '/home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run'sudo bash '/home/sef/Prejemi/mohaa_1.11beta3-dutch.warchest.edition.run'
Please enter the installation path [/usr/local/games/mohaa/] usr1
No write permission to usr1/
Please enter the installation path [usr1/] usr1/home/sef/MOHAA
No write permission to usr1/home/sef/MOHAA/
Please enter the installation path [usr1/home/sef/MOHAA/]