Izšel je Kubuntu 14.04

R33D3M33R Član
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice
Hkrati z izidom dolgožive različice Ubuntu 14.04 je izšla tudi izjemno priljubljen derivat, ki uporablja namizno okolje KDE, Kubuntu. Kubuntu Trusty Tahr uporablja KDE različice 4.13, ki prinaša kopico popravkov hroščev, a le malo novosti, saj se razvoj seli na različico 5.0.

Največja izboljšava je v semantičnem iskanju, kar vpliva tudi na zbirko programov Kontact (e-pošta, imenik, koledar ...), ki je doživela precejšnjo pohitritev. Okular je dobil podporo za zavihke, kar pomeni, da imate lahko sedaj več dokumentov odprtih v enem primerku programa. Več podrobnosti lahko najdete v izvirni najavi.

Naj naštejemo še nekaj drugih pomembnejših sprememb v Kubuntuju:

  • kot privzet brskalnik je uporabljen Firefox 28.0

  • upravljalnik paketov Muon je bil posodobljen na različico 2.2, ki prinaša izboljšave Programskega središča (slika spodaj)

  • vključen je nov upravljalnik gonilnikov, ki nadomešča opuščen Jockey

  • sedaj lahko kar znotraj programa Gwenview namestite manjkajoče vstavke

  • v hipnem sporočilniku KDE Telepathy lahko sedaj združite stike ene osebe iz različnih omrežij

  • upravljalnik povezav je povsem spremenjen in ponuja bolj enostaven način za upravljanje z omrežji

  • če namestite KDE Connect na svoj android telefon in ju nato povežete, boste dobili obvestila na namizju o klicih, smsih, in še veliko več!

kde connect - kubuntu 14.04

kubuntu 14.04 - muon discover

V kolikor bi radi novo različico preizkusili lahko to storite preko neposredne nadgradnje (LTS -> LTS ali iz drugih različic), če pa bi radi napravili novo namestitev, ga pa lahko prejmete iz menija Povezave.

Slike vir webupd8.org ter kubuntu.org
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.