Počasno delovanje

Pozdravljeni,

danes sem po zelo dolgem času ponovno poskusil z namestitvijo Ubuntuja na svoj notebook poleg Win7. Namestitev je bila uspešna vendar pa sam OS deluje počasi. Namestil sem Ubuntu 14.04.3 LTS na Asus X101CH Eee PC.

Okna se odpirajo počasi v smislu kot, da bi se odprla v "počasnem" posnetku lagg. Prav tako recimo predvajanje video, ki se predvajajo tako kot, da bi zmanjšal hitrost predvajanja? Je potrebna namestitev kakšnih gonilnikov ipd. za normalno delovanje?

Prav tako sem nekje prebral, da potrebuje 40 GB prostora za normalno delovanje? Namestil sem ga na particijo s 35 GB prostora.

Bi mogoče moral namestiti katero drugo verzijo, npr. Xubuntu, Lubuntu,...?

Hvala za pomoč,

Lp

Komentarji

  • Sem preizkusil z Lubuntom in zaenkrat deluje veliko boljše. Imam pa vseeno vprašanje, in sicer ali je normalno, da bi boot meniju piše "Ubuntu" na seznamu ali bi moralo pisat Lubuntu oz. bi moral kako posodobiti boot meni?

    Pa tudi, če mi lahko kdo pomaga oz. da link do kakšnih uporabnih strani za začetnike, kateri programi so najboljši za npr. predvajanje videov, glasbe itn.? :)

    Hvala

    Lp
  • Razliki med Lubuntu in Ubuntu sta v tem, da Lubuntu uporablja namizje LXDE, Ubuntu pa Unity in v naboru privzetih programov. To je to.Glede programov pa ima vsak svoje priljubljene. Npr. meni je všeč tale izbor: https://userbase.kde.org/Kubuntu/Software le za predvajanje videa uporabljam VLC.
  • dovolj je okrog 8 GB mogoče 10 GB.

    odvisno katera grafična kartica je. precej vpliva na hitrost. ravno sem ugotovil da AMD ima za nekatere čipe zelo slabe odprtokodne gonilnike (čeprav so bili prej boljši ravno za te čipe). tako da tudi meni je delalo vse skupaj katastrofalno. dobro da nisem nameščal na disk....
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.