Mreža (ruter) ob zagonu ubuntuja zablokira promet

Podzrav!

Naložil sem si Ubuntu 6.06 Dapper. Moti me nekaj stvari, pa ne vem kako bi se lotil in jih popravil. Ob zagonu, če imam računalnik priklopljen na lokalno omrežje, mreža (beri ruter Level one FBR-1405TX) zablokira promet na internet (lokalna mreža dela še vedno). Poizkusil sem že sklopiti firewall na ruterju, postaviti računalnik v DMZ. Toda 0 ne pomaga, če je priklopljen na mrežo avtomatsko crkne - ruter je potrebno resetirati in stvar je rešena do ponovnega zagona.

Sedaj pa me zanima kako bi lahko pogledal kaj ubuntu dostopa na internet med zagonom, kajti moja ideja je da naredi preveč connections na internet in ruter ga enostavno poblokira. Torej, kako bi videl kaj ob zagonu naredi oz kam se poveže in kako bi te povezave spremenil oz onemogočil - seveda če so.

V primeru da ima kdo še kako idejo oz nasvet bi z veseljem poslušal in stestiral.

Komentarji

  • christooss Član Ubuntu.si
    Jst sm sfukal tri ruterje. Nevem kaj je delal ubuntu ampak tu reset ni pomagal. Hvala bogu za garancijo

    Še zdej nevem kaj je narobe.

    Drugač maš to se mi zdi v /etc/network.conf neki tacga
  • Kolikor jaz vem, Ubuntu samo preveri točen čas na nekem ntp strežniku, vse ostalo se pa ne spomnim. Drugače sem imel pa tudi jaz ta ruter in je delal 2 leti, pred kratkim smo ga morali pa zamenjat za fbr-1418tx in ta je katastrofalen...
  • Sej se bo zdelo smešno nekaterim .... samo če maš to kombinirano nesrečo, da ima tvoj konektor slab stik in da je dolžina kabla ravno pravšnja ....se ti (verjetno na ruterjevem koncu) pojavi precej visoka napetost. Se pravi če je na koncu kabla impedanca različna od 50 ohm ov. temu se reče tudi ferantijev efekt...Sicer je majhna možnost ampak če imaš ravno super nesrečo se lahko tudi to zgodi. Druga možnost pa je da imaš defekt na tvoji mrežni kartici. Jz bi na tvojem mestu najprej kabel pregledu če je dobr (očistil, zamenjal konektor in kabel malenkost skrajšal)..naslednja zadeva pride mrežna kartica potem pa seveda preizkus ruterja z drugo mrežno kartico oziroma računalnikom.
  • Gregor tole se mi ne zdi niti malo smešno.

    Samo zanimivi je kaj nebi se tole pojavljalo tudi pri WIN (mam dual boot)? Na žalost sem poizkusil tudi 2 različni mrežni (on motherboard in gigabitno mrežno level one). Ruterja ne morem menjat ;). Kabla pa tudi ne skrajšat, ker se bo drugače računalnik znašel na hodniku :D

    Tako da nimam pojma :s - christooss tisto sem že sprobal in imam že od vsega začetka disablano.
  • christooss Član Ubuntu.si
    Kaj pa če bi pogledu loge na ruterju? Mogoče kej uporabnega piše
  • christooss Član Ubuntu.si
    Hm pa mogoče bi še odstranil service od bttorenta k se zalaufajo ob zagonu in gotov ti zafilajo ruter
  • Torej:

    stestirano s 3 mrežnimi in več različnih dolžin kablov ( 3 različnimi računalniki - 2 prenosnika in 1 workstation, kabli dolgi od 1m do 50m) ->

    povsod enak problem ob zagonu mreža frizne - toda ne v celoti, samo računalniki, ki so bili konektani na ruter. Ruter še vedno pousti brskati po omrežneni soseščini toda na internet računalnika ne spusti!

    Poizkusil:
    - odstranjeno preverjanje časa ob bootu
    - različne dolžine kablov
    - različni kabli
    - različne mrežne kartice
    - postavitzev v dmz na ruterju
    - sklopljen dhcp
    - odklop firewala
    - odstranitev (deinstalacija) bittorentov (vseh)
    - odstranitev vseh ostalih servicov ob zagonu (samo default nastavitve)


    OK OBUPAL :( - rešitve očitno ni - nesrečen slučaj z ruterjem in OSom
  • christooss Član Ubuntu.si
    to je pa res smola :(
  • gregor Član
    uredil/-a 20. June, 2006
    Hm a si mogoče poskusu še s kakim drugim Live CD jem ? Jz bi še to naredu za vsak slučaj..Ki ima seveda drug kernel kot trenutni sistem , ki ga imaš gor instaliranega.
  • Deluje uspešno:

    Ubuntu 5.10
    win xp
    win 98
    knopix

    Nedeluje - že vsi vemo kje :D
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.