lvm, reiserfs - kako priti do datotek?

Mi zna kdo pomagati? Resujem podatke z LVM, kjer sem imel 3 diske in je en crknil. Od vse mogoce pomoci in nasvetov na netu, se vedno ne morem do podatkov, ki pa jih reiserfsck najde, vendar jih ne more spraviti v lost+found (to je napaka pri rebuild-tree).

A ma kdo s tem kaj vec izkusenj, oz. je tak maher, da mi zna podatke spraviti dol z dveh diskov?

lp, aljaz

Komentarji

  • Sem vmes razrešil situacijo in povem, če bo kdo kdaj na podobnem. Ta, ki skrbi za reiserfs programe, mi je posredoval link za novejšo verzijo tega paketa, ki pa nosi enako številko, kot je v ubuntu 6.06. Postopek je, da se pobere datoteka s ftp://ftp.namesys.com/pub/tmp/reiserfsprogs-3.6.19.tar.gz in se potem skompajlira po navodilih.

    Potem je delalo, dobil sem neke datoteke nazaj, meni najdražje so šle pa vseeno v maloro. Damn hardware!!!

    Aja, seveda sem imel backup, vendar za backup sem uporabil program simple backup, ki pa je imel to napako, da ni deloval pravilno, če je shranjeval več kot 2GB velike datoteke. Ker sem imel image file, je bila tar datoteka neveljavna in tudi gzrecover ni pomagal, tako da BEWARE. Na ta račun tudi backupa pravega nisem imel (oz. sem mislil, da ga imam). Tako da preverite, če dela restore po backup-u, da ne boste kdaj presenečeni, če restore ne bo delal.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.