Simulacija klika s prehodom

Kliknete ali vlečete lahko s prehodom kazalca vaše miške nad nadzornikom ali predmetom na zaslonu. To je uporabno, če težko hkrati premikate miško in klikate. Ta zmožnost se imenuje klik s prehodom ali zadržani klik.

Ko je klik s prehodom omogočen, lahko miškin kazalec premaknete nad nadzornik, spustite miško in nato počakajte nekaj časa, preden bo gumb kliknjen.

  1. Kliknite ikono skrajno desno v menijski vrstici in izberite Sistemske nastavitve.

  2. Odprite Splošni dostop in izberite zavihek Kazanje in klikanje.

  3. Vklopite Zadržani klik.

Odprlo se bo okno Zadržani klik, ki bo ostalo nad vašimi drugimi okni. To lahko uporabite za izbiro vrste klika, ki se naj zgodi pri lebdenju nad gumbom. V primeru, da izberete Drugotni klik, bo miška po nekaj sekundah nad gumbom desno kliknila. Po dvokliku, desnem kliku ali vlečenju, se bo možnost samodejno spremenila nazaj na klikanje.

Ko miško držite nad gumbom in je ne premikate, bo postopoma spreminjala barvo. Ko je barva popolnoma spremenjena, bo gumb kliknjen.

Prilagodite nastavitev Zamik za spremembo, kako dolgo morate držati miškin kazalec pred klikom.

Pri prehodu gumba vam za njegov klik miške ni treba držati popolnoma pri miru. Kazalec se lahko malo premika in sistem bo čez nekaj časa še vedno zaznal klik. V primeru, da se premakne preveč, se klik ne bo zgodil.

Prilagodite nastavitev Prag premikanja za spremembo, koliko se lahko kazalec premakne, da bo še vedno mišljen kot lebdeč.