Klik in premikanje miškinega kazalca s številsko tipkovnico

V primeru da imate težave z uporabo miške ali druge kazalne naprave, lahko miškin kazalec nadzirate s številsko tipkovnico. Ta zmožnost se imenuje miškine tipke.

  1. Pritisnite tipko Super za odprtje Pregledne plošče.

  2. Vnesite Splošni dostop in pritisnite Enter za odprtje nastavitev splošnega dostopa.

  3. Enkrat pritisnite Tabulator za izbiro zavihka Videnje.

  4. Pritisnite za preklop na zavihek Kazanje in klikanje.

  5. Enkrat pritisnite za izbiro Miškinih tipk in nato pritisnite Enter za njihov vklop.

  6. Prepričajte se, da je Num Lock izklopljen. Sedaj boste lahko miškin kazalec premikali s številsko tipkovnico.

Ta navodila zagotavljajo najkrajši način za omogočanje miškinih tipk s tipkovnico. Izberite Nastavitve splošnega dostopa za ogled več možnosti dostopnosti.

Številska tipkovnica je zbirka številskih gumbov na tipkovnici, ki so običajno urejene v kvadratno mrežo. V primeru da imate tipkovnico brez številske tipkovnice (kot je na primer tipkovnica prenosnika), boste morda morali držati funkcijsko tipko (Fn) in kot številsko tipkovnico uporabiti določene druge tipke na svoji tipkovnici. V primeru da to možnost uporabljate na prenosniku, lahko kupite zunanje USB številčne tipkovnice.

Vsako število na številski tipkovnici ustreza določeni smeri. Pritisk na 8 bo kazalec premaknil navzgor in pritisk na 2 ga bo premaknil navzdol. Pritisnite 5 za klik z miško ali jo hitro pritisnite dvakrat za dvoklik.

Večina tipkovnic ima posebno tipko, ki vam omogoča desni klik. Pogosto je blizu preslednice. Ta tipka se odziva kjer je žarišče vaše tipkovnice, ne kjer je vaš miškin kazalec. Za podatke kako desno klikniti z držanjem tipke 5 ali levega miškinega gumba si oglejte Simulacija desnega klika miške.

V primeru da želite številsko tipkovnico uporabiti za vnašanje medtem ko so miškine tipke omogočene, Num Lock vklopite. Ko je Num Lock vklopljen, miške ne morete nadzirati.

Običajne številske tipke v vrsti na vrhu tipkovnice miškinega kazalca ne bodo nadzorovale. Uporabite lahko samo tipke številske tipkovnice.