Ocenjeno trajanje baterije je napačno

Ko preverite preostalo trajanje baterije, lahko ugotovite da preostali čas ni nujno enak dejanskemu trajanju baterije. To je zato, ker je količino preostalega časa baterije mogoče le oceniti. Vendar pa bi se ocene morale s časom izboljšati.

Za oceno preostalega časa baterije je treba v račun vključiti veliko dejavnikov. En od njih je trenutna poraba. Poraba je odvisna od števila odprtih programov, vklopljenih naprav in ali izvajate intenzivne naloge (kot sta na primer ogled DVD-jev ali pretvarjanje glasbenih datotek). Poraba se stalno spreminja in jo je težko predvideti.

Drug dejavnik je kako se baterija prazni. Nekatere baterije se praznijo hitreje, ko so bolj prazne. Brez natančnega znanja kako se baterije praznijo, je mogoče narediti le grobo oceno preostalega življenja baterije.

Ko se baterija prazni, bo Upravljalnik porabe ugotovil njene lastnosti praznjenja in se naučil kako boljše oceniti trajanje baterije. Vendar pa ocene nikoli ne bodo popolnoma natančne.

V primeru da dobite popolnoma smešno oceno trajanja baterije (na primer stotine dni!), Upravljalniku porabe verjetno manjkajo nekateri podatki, ki jih potrebuje za smiselno oceno.

Če napajanje odklopite in nekaj časa prenosnik poganjate na bateriji, ga nato priklopite in ga pustite polniti, bi Upravljalnik porabe moral dobiti podatke, ki jih potrebuje.