Kaj pomenijo različne oblike in barve ikon Zaganjalnika?

Ko zaženete program, ikona Zagnjalnika utripa in vas s tem obvesti, da Ubuntu začenja vaš program. To je uporabno, ker program nekaterih programov traja nekaj časa.

Ko se je program nehal zaganjati, se bo na levi strani kvadrata Zaganjalnika pojavil majhen bel trikotnik. Dva trikotnika pomenita, da sta odprti dve okni istega programa. Če so odprta tri ali več oken, bodo prikazani trije trikotniki.

Ikone Programov, ki se trenutno ne izvajajo, so v Zaganjalniku prozorne. Ko se program izvaja, je njegova ikona v zaganjalniku zapolnjena z barvo.

Obvestila

Če program želi vašo pozornost, da vas obvesti o nečem (kot na primer o končanem prejemu), se bo ikona Zaganjalnika zazibala in trikotnik bo postal moder. Kliknite na ikono Zaganjalnika za zavračanje obvestila.

Programi lahko na ikoni Zaganjalnika prikažejo število. Programi sporočanja uporabljajo to število, da vam povejo, koliko neprebranih sporočil imate. Posodobitev program število uporablja za prikaz števila razpoložljivih posodobitev.

Programi lahko uporabijo vrstico napredka, da vas obvestijo, kako dolgo opravilo traja ne da bi morali ohraniti okno programa vidno.