Folding@HOME - Ubuntu.si
Kami
Član Ubuntu.si
No zaj že ma skoro vsaka stran svojo folding ekipo, zakaj je nebi meli še mi ? 
To pač deluje tak, da na svojem PC-ju zaženete en program ta pa potem analizira proteine blabla, in potem podatke pošlje nazaj strežniku.
Analiza traja odvisno od velikosti paketa.
Pač s tem naj bi pomagali pri reševanju bozelni - aids itd :P
Jaz že laufam tri dni ta program na treh PC-jih pod mojim nickom pa ekipo Ubuntu.si ampak me še ni na lestvici ker še nobeden ob PC-jev ni obdelal niti enega paketka.
Tisti PC, ki je najdlje z obdelovanjem: [12:35:55] Completed 166650 out of 500000 steps (33%)
Vglavnem to nena nič PC-ja lagga al pa kaj, ker porabi samo malo prostega CPU-ja.
Id Ubuntu.si ekipe je: 46876
Statistike ekipe: http://vspx27.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=46876
Več info najdete tukaj (sicer je to za slo-tech ekipo ampak vseeno)
Vglavnem prenesite si program od tukaj, nastavite vaš nick, id ekipe (46876) pa pustite programu analizirat paketke :P
Na lestvici pa boste vidni, ko boste poslali prvi obdelan paket nazaj (ko bo Completed 500000 out of 500000 steps (100%)) to naj bi blo po nekaj dneh max.

To pač deluje tak, da na svojem PC-ju zaženete en program ta pa potem analizira proteine blabla, in potem podatke pošlje nazaj strežniku.
Analiza traja odvisno od velikosti paketa.
Pač s tem naj bi pomagali pri reševanju bozelni - aids itd :P
Jaz že laufam tri dni ta program na treh PC-jih pod mojim nickom pa ekipo Ubuntu.si ampak me še ni na lestvici ker še nobeden ob PC-jev ni obdelal niti enega paketka.
Tisti PC, ki je najdlje z obdelovanjem: [12:35:55] Completed 166650 out of 500000 steps (33%)
Vglavnem to nena nič PC-ja lagga al pa kaj, ker porabi samo malo prostega CPU-ja.
Id Ubuntu.si ekipe je: 46876
Statistike ekipe: http://vspx27.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=46876
Več info najdete tukaj (sicer je to za slo-tech ekipo ampak vseeno)
Vglavnem prenesite si program od tukaj, nastavite vaš nick, id ekipe (46876) pa pustite programu analizirat paketke :P
Na lestvici pa boste vidni, ko boste poslali prvi obdelan paket nazaj (ko bo Completed 500000 out of 500000 steps (100%)) to naj bi blo po nekaj dneh max.

Komentarji
nekaj dela zdaj sam nevem kaj
pa ssh bi lahko zaprl pa bi slo naprej?
Naprimer uporabiš program screen al pa kr z ukazom npr ./fblabla & oz ./fblabla & > /dev/null da ti nena outputa kaže, da gre v /dev/null
?? cel da ? e sam pastam oz primer ? e das ukaza
sedaj razumem tnx
Samo on je mel mali paket 0/1000 jaz pa mam 0/50000 pa je zaj 87%
na netu pa statistika oz za team statistik pa personal ni tega imam se vedno nic ;(
Screamboy: nekaj si pravo, da boš zagnal na ve? PC-jih
Jaz mam za zdaj zagnano na treh pa imam 8 work unitov, ti pa maš samo enega