menjava internetnega ponudnika na t-2

Torej odločil sem se da bom menjal internetni dostop iz dragega siola na t-2 in sicer na linijo 5/5. Sedaj me pa zanima če ima že kdo t-2 in kake so njihove izkušnje, kakšna je dejanska hitrost, stabilnost omrežja, itd.

Komentarji

  • Moj kolega ima T-2. 10-2 linija. Download dela tko kot je treba...na polno...1000kB/s-poezija, hehe. Upload je pa samo 50kB/s ker je kao preveč stran od centrale. Zraven ima še TV in telefon. Včasih (zdaj res redko, na začetku, ko ga je dobil, pa kar pogosto) se internet obesi (in s tem tudi TV).

    Mislim, da so se zdaj pri T-2 kar se tiče interneta ''unesli'' in dela tko kot mora...razen seveda omejitve, ki so pač povezane z oddaljenostjo od centrale....kle nimaš kej...če si predaleč si predaleč.

    Si bom pa sposodil temo in vprašal, če ima kdo T-2 UMTS? Se pravi mobitel na T-2? Jaz sem vzel eno sim kartico in sem neuradni neplačani beta tester (hehe), ker imajo kar nekaj težav pri sami storitvi. Roaming ne dela nikjer, pošiljanje mms-ov in prenos podatkov tud šteka včasih.....ampak jaz mobitel potrebujem samo za pogovor in sms.

    Naročnina je 4€. Brez aneksov, brez vezave, brez podobnega sranja.
    Kar je pa najlepše....naročniki T-2 se med seboj kličejo ZASTONJ!
    V fiksno omrežje od telekoma (99% SLO) se kliče za 1,2 centa na minuto!
    Obračunski interval je SEKUNDA! Pri M@ če kličeš 5 sekund plačaš celo minuto!!! Jaz imam pa kr dost pogovorov, ki trajajo do 20s....in pri T-2 plačam 20s in pika.
    Čez par dni dobim prvi račun tako da bom lahko primerjal z M@.

    Če bo račun manjši bom staro številko prenesel na T-2. ( zdaj imam še vedno naročnino pri M@ za vsak slučaj)
  • Jaz sicer T2ja nimam, ti pa lahko povem, kako je pri bratu in bratrancu (oba imata trio).
    Brat je do pred kratkim resno razmisljal, da bi sel nazaj na siol. Imel je neke probleme s telefonom in TVjem, internet je obcasno zajebaval, ampak nic resnega. Kak teden nazaj se je stanje popravilo in sedaj caka, kako bo delovalo naprej.
    Bratrancu internet dela brez problemov, telefon je totalno v pi*** in se ga sploh neda dobit nanj. V zadnjih dveh mesecih mi ga ni uspelo niti enkrat priklicati na telefon, ki naj bi mu deloval normalno manj kot teden dni. TV mu dela normalno samo do nekje 19 ure zvecer, potem kocka in je negledljivo.

    Moje mnenje, jaz samo zaradi cene nebi menjal, ce imas pa neke blazne probleme s siolom, potem pa seveda menjaj in upaj na najboljse ;)
  • Vse je odvisno od razdalje do centrale. Jaz sem tu relativno blizu in se mi je modem sinhroniziral z okol 25Mbit, kar mi je tehnik tam zagotovil da je blizu maximuma. Brez težav gledam dve TV hkrat in imam 10/1 internet in dela vse BP. Telefona res da nimam, ker ga ne rabim, ampak tut bi moglo bit BP če si relativno blizu centrale.
  • yaz mam t2 10/10 na razdalji ( 500m-800m ) priblizno. Download od: 1160kb/s - 1160in več! Upload:800kb/s in več! nisem preprilčan če je upload takšen kot bi moral bit torej nekje 1100kb/s
  • Offtopic: t3ch, nauci se razliko med biti in bajti.
  • Sj je prav napisal..sam ni b(it) ampak B(yte)... se zgodi :)
  • napsy Član Ubuntu.si
    ok tnx za vse informacije.
  • bl4z Član Ubuntu.si
    pomoje neke bistvene razlike ni .. problemi so pri obeh-vseh, zdej je samo vprasanje kje jih je manj in kje jih hitreje odpravjajo.
    siol tu ne blesti, vse kar pri njihovem supportu zves je to .. restartej modem .. to itaq sam nardim najprej .. mi je pa cudno, zakaj bi mogu vsake 2 dni restartat modem, se mi zdi, da vcasih ni bilo treba to tko pogosto delat .. verjento se obes a/vdsl modul na centrali potem pa modem tega ne opaz pa ga je treba ugasnt. - to je povezava od mene na isp

    potem so pa tu se problemi isp - svet ... tud tu je siol pravi biser .. v sredo ali cetrtek jim par ur nista delala vsaj 2 dns serverja, veckrat se zgodi da tujina ne dela .. se je ze zgodil, da promet na portu 80 ni delu, razni skype, gtalk pa je delal ..

    newem - sem se pac sprijaznu da pri nas se lep cas ne bo 24/7 dostopa ... bi dal 9 od mojih 10/1 mega da bi mel res 24/7 povezavo.. ker vecino stvari delamo prke neta .. in k net pade lahko gremo samo na kafe :/
  • pri men so ob preklopu pogledal, kakšne hitrosti kaj dosegajo moji sosedje in na osnovi tega so mi predlagali pakete. In dela kot sem naročil. 4mb dol 0,256 gor.
  • jst gledam siol: 1/256 => ~30€
    t2: 5/1 = 28€
    MOO? kaj so res tko stupid0?
  • jaz mam t2 in sem kar zadovoljen sicer povezavo 20/16 in zaenkrat deluje kar vredu je pa res da je bilo na samem začetku kar nekaj težav sedaj pa mi deluje brez problema že kakšno leto. Tako da sem jaz kar zadovoljen.
  • napsy Član Ubuntu.si
    še neki me zanima. povezava s centralo je pppoe kot pri adsl ali kakšen drug način? Drugače pa naj bi t-2 5/5 dobil okol 27. ta mesec. Vam bom povedal kako mi bo lavfal.
  • erik98 Član
    uredil/-a 14. August, 2008
    erm wow. 5/5 =D zdj maš lahku 4 serverje (vsak 1/1) in comp 1/1 =P

    EDIT: moj prjatu od tam zgor ma prav tko t2 in 5/1 pa je ppoe
  • jest mam povezavo kar ethernet, dhcp.
  • napsy Član Ubuntu.si
    sem sedaj dobil 8/1 povezavo. Čeprav sem malo razočaran ker dosegam največ nekaj okoli 850 kb/s histrosti pri downloadu. drugače pa ni večjih težav
  • kaj češ bit tu razočaran, to je max, kar ti povezava ponuja. Na siolu sem mel z 1/0,256 dl max 117, sedaj na t2 pa imam pri 4/1 dl okoli 430.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.