Brainstorm
http://brainstorm.ubuntu.com/idea/24018/
Pomojem je to en velik problem, namreč VSAK ki mu jaz dam Ubuntu v roke gre na internet in downloada Nerota in ga poskuša namestit. Pomojem je takle rešitev kar uredu.
LP, Ožbolt
Pomojem je to en velik problem, namreč VSAK ki mu jaz dam Ubuntu v roke gre na internet in downloada Nerota in ga poskuša namestit. Pomojem je takle rešitev kar uredu.
LP, Ožbolt
Komentarji
1. windows programi niso pointegrirani s privzetim namizjem
2. obstajajo precej dobre odprtokodne alternative za večina windows programov
3. nobene garancije ni, da bodo programi pod wine dejansko tudi delovali
uporabnika, ki bo v linuxu želel namestiti nero, je treba razsvetlit in ga poučit.
začni pametno
zapeči DVD
mp3 kot audiocd
za pretvorbo mp3 v audio cd potrebno namestiti libk3b6-extracodecs.
kopiraj cd
So pa KDE aplikacije za moje pojme (geek) preveč prilagodljivi, tako da so GTK ponavadi veliko bolj dobrodošli (Gnome baker ali pač Brasero .
Offer multiple choices:
First choice is: "This program does not work properly on Ubuntu. But there is a free alternative. Install 'appname'"
(using database of Free Linux app alternatives, that is to be made).
If the installing program is not in database, you should get a search box that searches through repository (using ubuntu software center UI)
The second choice (smaller or even hidden) would say: "I don't care, just install me Photoshop!"
LP Androxxl
Nisem še nikoli rabil tako specializiranega programa za peko. ISO datoteke zapečem z desnim klikom na ISO > Zapeči sliko, posamezne datoteke lahko zmečem kar v Nautilusu na CD, muziko pa z Rhythmboxom (Brasero). Pa tudi cdrecord je prišel že prav. Tudi na Windows si raje namestim InfraRecord kot Nero(bloatware).
Po moje bi bilo veliko bolje, da med namestitvijo bil na voljo kakšen programčič, ki bi novincem prikazal alternative, ki jih ponuja FOSS okolje in poudarit, da Linux ni Windows ter implikacije tega dejstva.
Vsaj meni stvar ne zgleda nič posebnega za sprogramirat (jaz sigurno ne znam). Prebereš ime exe-ja, poiščeš tisto v bazi, pošlješ uporabnika v software center na aplikacijo, ki naj bi bila najbolj podobna. Ali se pa motim
Je pa novim uporabnikom čisto vseeno ali je foss, ali je kakoli drugega. Kot je meni vseeno ali ura na roki dela s pomočjo a baterija ali b baterije, važno da dela.
So pa gumbi na levi čisto samosvoji, niso enaki ne macu, še manj windowsom, zato tudi mac uporabnikom ne bo lahko switchat.
Photoshop je bil le en primer. Eden bolj pogostih.
LP