eduroam in študentski domovi v Lj preko NetworkManager
napsy
Član Ubuntu.si
Na hitrco dva screenshota, ki prikazujeta pravilno nastavljene povezave v za NetworkManager 0.8 (na voljo v Ubuntu 10.04). Morda enake nastavitve delajo tudi v starešlih različicah. Obe nastavitvi preizkušeno delujeta.
Študentski domovi v ljubljani
Povezava je uspešna vendar se še vedno pojavljajo težave z ohranjanjem le-te (meni se povezava prekine vsakih 60 minut, vendar po ponovni povezavi spet vse deluje).
EDUROAM
za SSID nastavite vrednost "eduroam". Prav tako ne rabite nobenega certifikata. Samo prijavne informacije
Študentski domovi v ljubljani
Povezava je uspešna vendar se še vedno pojavljajo težave z ohranjanjem le-te (meni se povezava prekine vsakih 60 minut, vendar po ponovni povezavi spet vse deluje).
EDUROAM
za SSID nastavite vrednost "eduroam". Prav tako ne rabite nobenega certifikata. Samo prijavne informacije
Komentarji
Je pa tudi mene dol vrglo in sem za prekinitev povezave obtožil Eduroam. :P
Bi bilo pa fajn tale vodič poslati vzdrževalcem Eduroama. Iz katerga stoletja so linkana navodila?
sej ta navodila so nekako podobna tem zgoraj opisanim. sam navadni uporabnik ubuntuja ne ve katero verzijo network managerja ima nalozeno, zato bi bilo bolje ce bi tudi ta navodila premaknili pod ubuntu....
sicer pa upam, da ste ta bug ko vsako uro vrze dol prijavili tu: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/wpasupplicant/+bug/429370
oz tudi ce ne prosim dajte affects me too...
nekaj bi blo resno treba storit glede tega, vendar kaj ko sem samo zato, da me priklopijo (nek kabl fuč v omarci) čakal nemogoče 3 tedne. dnevno pisal adminu bloka, admin dnevno težil naprej a dokler admin bloka ni dobil ključa omarce se ni zgodilo nič...pol je blo pa 10 sekund dela...
na teh podjetjih so vsi plačani izključno zagretje stola v pisarni!