Kako spremeniti kontrast, spell checking
Vse sem preiskala in ne vidim te možnosti. Z Ubuntujem sem se nekaj dni nazaj srečala prvič in mi je vse novo. Prosila bi, če mi lahko kdo napiše navodila - po korakih in v preprostem jeziku, ker ne razumem računalniščine
Še eno zoprnijo imam, ko na internetu pišem tekst, kot recimo tole sporočilo, se mi rdeče podčrta vsako besedo in bi ro rada ukinila.
Hvala.
Še eno zoprnijo imam, ko na internetu pišem tekst, kot recimo tole sporočilo, se mi rdeče podčrta vsako besedo in bi ro rada ukinila.
Hvala.
Komentarji
Odpre se ti okno možnosti zaslonov, kjer lahko spremeniš ločljivost in hitrost osveževanja. Ko si nastavila na željeno vrednost klikni na uporabi. V istem meniju lahko nastavljaš stvari, če imaš več zaslonov.
Zoprnija Ubuntuja je, da ima ogromno menijev med nastavitvami. Če želiš število menijev zmanjšati lahko v meniju sistem klikneš nastavitve in nato osnovni meni. Tam lahko odkljukaš menije, ki jih ne potrebuješ.
Upam, da je pomagalo.
lp
#primer:
#lp
V oknu, ki se odpre, klikni na najbolj desno ikono napredno. Nato odstrani kljukico z možnosti: Preverjaj črkovanje beesed, med tem ko pišem.
Tvoj odgovor je točne tiste vrste, s katerim si jaz ne vem pomagati, na forumih pa je takih nasvetov cel kup ) Vseeno hvala za pomoč, samo jaz rabim odgovor za začetnike, se pravi, "klikni tja, potem klikni to, potem tam napiši tole ....
Da ne bo tole izpadlo nehvaležno, samo pojasnjujem, da jaz take vrste odgovorov ne razumem, bi pa rada uredila tale kontrast, ker je precej moteč.
Evo, sem dala copy in potem desni klik in se je tam poleg možnosti paste pojavilo še check speling, sem odkljukala in je ok, vendar samo pri pisanju tistega sporočila, ko to odkljukam. Pri naslednjem sporočilu je črkovanje zopet tu, se pravi, na ta način bi morala odkljukati vsakič znova.
Nič ni, samo za svetlost ant tipkovnici. Imam pa prenosnik.
Pa hvala za popravek teme
hmm.. sicer sem najdu en program imenovan gDDCControl vendar če monitor ni v njegovi bazi ti ne pomaga kaj dosti..lahk ga pa probaš tako da greš v Programsko Središče in poiščeš "ddccontrol" ali pa "Monitor settings" (ena in ista stvar)
kateri ubuntu pa uporabljaš ?
ter ukaz oziroma igranje z vrednostmi