vdiranje na PC?
skratka...stalno dobivam opozorila na namizju:
question: another user is trying to view your desktop. a user on the computer :ffff:200.82.150.81 is trying to remotely view or control your desktop...
včasih 1x na 3 dni...včasih 2x v roku 5 min, IP lokacija je enkrat bila peking, drugič je IP pripadal nekemu spam podjetju...problem je da danes nisem bil na nobeni čudni strani danes kjer bi mi lahko IP skeniral al kakorkoli dobili dostop do mojga PCja....
question: another user is trying to view your desktop. a user on the computer :ffff:200.82.150.81 is trying to remotely view or control your desktop...
včasih 1x na 3 dni...včasih 2x v roku 5 min, IP lokacija je enkrat bila peking, drugič je IP pripadal nekemu spam podjetju...problem je da danes nisem bil na nobeni čudni strani danes kjer bi mi lahko IP skeniral al kakorkoli dobili dostop do mojga PCja....
Komentarji
Zato se pa ne uporablja standardnih portov
Vsaj ne ko imaš možnost druge porte uporabljat..torej zamenjaj port 5900 z enim večjim.. sam rad uporabljam 30.000+ porte
Ker to ni problem z aplikacijo premikam temo
pojdi pod desktop -> gnome -> remote_access
Desni klik na alternative_port in greš pod Uredi ključ ..nastaviš želeni port in potrdiš 'V redu'
Nato spet desni klik na alternative_port in daš Nastavi privzeto
nato spodaj še označiš use_alternative_port in še enabled
to bi blo to
Tko da na raznih IRC mrežah se da videt IPje od *.uni-lj.si ...kar me najbolj žalosti je to da je tudi FRI med temi IPji.. žalostno..res žalostno