Zunanji trdi diski
Zanima me, ali obstajajo kakšne omejitve glede zunanjih trdih diskov pri njihovi uporabi z ubuntujem? So kakšni problemi pri določeni znamki?
Nameravam kupiti WD 1,5TB elements.
Ima kdo izkušnje s kupovanjem diskov zunaj Slovenije? Na amazonu.de je skoraj za 30 evrov cenejši, kot pa v trgovini pri nas. Kako je potem z uveljavljanjem garancije?
Nameravam kupiti WD 1,5TB elements.
Ima kdo izkušnje s kupovanjem diskov zunaj Slovenije? Na amazonu.de je skoraj za 30 evrov cenejši, kot pa v trgovini pri nas. Kako je potem z uveljavljanjem garancije?
Komentarji
Napiše to napako: Ima kdo kakšno idejo?
Nameravam kupit zunanji disk in ga sformatirat v drug format (ne NTFS). Ampak se ne morem odločiti katerega naj uporabim. Kaj predlagate?
ps. uporaba diska bo samo v linux sistemih
Zdaj pa tud jaz ne vem: a čem ga ponovno formatirat v NTFS ali pa v mogoče EXT4 ...
A ostali ste imeli podobne primere, ko ste kupili nov že vnaprej sformatiran disk v NTFS-ju. Vam je takoj prepoznal al ste morali na novo formatirati?
mogoce nimas dovoljenja
Samo, če sem sam formatiral, potem bi moral imeti dovoljenja ... ali pa vsaj naj me vpraša za geslo. Ampak nič.
Ne znam pa spremenit dovoljenja. Kako moram formatirat, da imam dovoljenje za dostop do njega?
Ko priključim disk na računalnik se mi pojavita dve ikonci: My Passport (disk) in WD SmartWare (neki programi za zaščito in bla bla za Windowse).
Kako lahko sformatiram celoten disk?
Hvala
Ko pogledam v programu gparted, mi pokaže samo ext4 del. Tistega, kjer je WD SmartWare mi ne pokaže.
ps. zakaj se mi je ustvarila datoteka lost+found, ki je ne morem ne odpreti in ne izbrisati.
Predvidevam, da imaš probleme z dostopom do ext4 particije?
Da boš to rešil boš moral uporabit konzolo (terminal). Moraš vpisat:
Namesto uporabnik vpišeš uporabnik, ki bo imel dostop do diska (v mojem primeru je to moje ime).
Namesto ime zunanjega diska vpiši ime diska, ki ga vidiš ko je zunanji disk priklopljen (v mojem primeru je to Elements)
S tem ukazom spremeniš pravice dostopa do diska, iz root (koren) na uporabnika, ki primarno uporablja sistem.
nimam problemov do dostopnosti ext4 particije. Samo malo me živcira, ker ne morem nikakor izbrisati particije, kjer je WD SmartWare. In mi tako ko priklopim disk, zazna dve particiji. Mojo ext4 in WD SmartWare, ki se mi prikaže kot vprašaj.