Ubuntu 11.04
lp!
Zanima me nekaj glede prihajajočega sistema. Nisem še preizkusil beta različic, ampak vseeno...
Kaj pomebi, da bo Unity nadomestil Gnome?? Ali ni Gnome 3 po nekaterih ocenah boljši od Unity?
Zanima me nekaj glede prihajajočega sistema. Nisem še preizkusil beta različic, ampak vseeno...
Kaj pomebi, da bo Unity nadomestil Gnome?? Ali ni Gnome 3 po nekaterih ocenah boljši od Unity?
Komentarji
Kakor pa je slisat pa ima Unity se precej hroscev. Tako da upam, da bodo te cimprej odpravili.
Najboljše je, da probaš oboje in boš videl kaj ti bo bolj ustrezalo.
Morda je pomembna razlika, da je gnome-shell osnovan na mutterju, unity pa na compizu, kar pomeni, da lahko na unityu še vedno poganjaš compiz učinke.
kaj naj bi bil točno MUTTER? to pomeni, da compiz ne deluje na gnome 3?
Ce namizje prepozna graficno podporo za opengl, bo izbral okolje gnome-shell, drugace pa se namizje pozene v fallback nacinu, kjer je izgled podoben klasicnemu (dva pulta in glavni meni) ki lahko se vedno uporablja compiz.
ali je kakšna pametna stran, da se to da malo prebrat v daljšem opisu??
Prvega aprila je bilo objavljeno, da bo zamujal, vendar še sedaj ne vem, če je bila to prvoaprilska šala ali je res, ker na Ubuntu si baner že odšteva dni dno izhoda Ubuntu 11.04 ??