Ubuntu in Microsoft Live, DropBox, MobileMe... cloud rešitve

Pozdravljeni,

Doma imam en IBM T42 laptop in nanj bom namestil Ubuntu 11.
Ker uporabljam tako Microsoft Live! (Hotmail) storitev, kot tudi MobileMe me zanima ali bi še vedno lahko kakšno "cloud" storitev uporabljal... OK, verjamem, da MobileMe ne bo šlo (razen prek brskalnika), ampak ali je kakšna varianta za uporabo Live! storitve.

Gre se mi za "push" sinhronizacijo kontaktov, koledarjev, mailov ... ne bi se pa branil, če bi lahko "polinkal" npr. dokument (Word, Excel...), ki ga imam na SkyDrivu (Microsoft Live!) z pisarniškim orodjem na Ubuntuju. Torej odpiram dokumente direktno iz neta, oz. na laptopu kreiram dokument in ga shranjujem direktno na net ... mi kaže/deluje ta SkyDrive kot disk v sistemu.

Druga stvar ... ali je kakšna aplikacija DropBox za Ubuntu, da mi jo prikazuje kot disk v sistemu?

Tretje ... na svojem blogu objavljam kar direktno iz Worda (no večinoma drafte, ki jih potem uredim) na moj WordPress račun. Ali je kakšna varianta za Ubuntu?

Hvala za vse nasvete,
Matej

Komentarji

  • Na hitro:
    Oglej si ubuntu one storitev. imaš mapo, ki se sinhronizira z oblakom. Ima tudi možnost sinhronizacije kontaktov z mobilnikom, a je ta del plačljiv. Zato jaz za to uporabljam funambol (omogoča tudi push mail)
    Za blog maš gtk-blog in gnome-blogger ali nekaj takega.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.