Programerski Izzivi
panthera
Član
Lahko bi imeli izzive programiranja, ali kako bi to lahko drugače imenoval.
Na primarnem Ubuntu forumu se imenujejo "Programming Challenges".
Najbolje bi bilo, da bi se za Programerske Izzive ustvaril nov forum oz. nova kategorija forumov, recimo pod Obogatite svoj Ubuntu, vsak izziv pa bi bil nova tema v forumu.
Bilo bi precej zanimivo, vsaj takšno je moje mnenje
Na primarnem Ubuntu forumu se imenujejo "Programming Challenges".
Ko program napišeš in si zadovoljen z svojim delom, njegovo izvorno kodo oz. vse ustvarjene datoteke objaviš kot odgovor na izziv.Skratka, nekdo izda navodila, npr. "Napiši program, ki poišče kolikokrat se določena beseda ponovi v neki .txt datoteki.", tisti željni izziva pa se dela lotijo v programskem jeziku, ki ga izberejo sami. Pomeni, da omejitve glede uporabe jezika ni, razen če izziv tako zahteva.
Najbolje bi bilo, da bi se za Programerske Izzive ustvaril nov forum oz. nova kategorija forumov, recimo pod Obogatite svoj Ubuntu, vsak izziv pa bi bil nova tema v forumu.
Bilo bi precej zanimivo, vsaj takšno je moje mnenje
Komentarji
Če so v smislu "Napiši program, ki bi izboljšal ubuntu.si" go for it..naprimer preprosto android aplikacijo z RSS feedom (tako novic kot fb kot twitter kot G+)
Po drugi strani sem mnenja, da je to lahko zelo uporaben vir informacij učenja programiranja, pa še vse kotičke svojega razpoložljivega znanja aktivno uporabljaš vsakega toliko časa. Mislim, da v tej meri nebi nikomur škodilo, k večjemu je v korist.