Open Way konferenca v Novem mestu

open-way-logo

24. aprila 2015 bo v Novem mestu zopet potekala največja neprofitna odprtokodna konferenca v Sloveniji, ki jo prostovoljno organizira skupnost - za skupnost. Odprtokodna konferenca Open Way poleg promoviranja odprte kode v računalništvu spodbuja tudi odprtost na drugih področjih.1novo_mesto

Open Way povezuje, ozavešča in odpira poglede na odprtokodne poglede vredne širjenja.
Letošnji Open Way bo gostil Podjetniški inkubator Podbreznik (Podbreznik 15, 8000 Novo mesto). Del dogajanja bo potekal tudi v zanimivi in izvirni "pisarni na prostem", imenovani Open Office.

odprta_pisarna

Nastopilo bo 14 gostujočih predavateljev, med njimi dva iz tujine. Teme pa bodo obsegale od pregleda novih računalniških in elektro smernic, do boja za odprtost in etiko v medijih.
Poleg poslušanja zanimivih predavanj, pa se bodo udeleženci lahko tudi naučili novih veščin izdelovanja lastnih projektov z Drupalom, programiranja semaforjev z Arduino mikrokrmilniki ter popularnega front-end ogrodja Bootstrap na SmartNinja delavnici.

maker_space

Dogodek se bo zaključil s piknikom, na katerem bo ogromno priložnosti za spoznavanje in mreženje, ki lahko vodijo do novih odprtkodnih idej, projektov ali poslovnih priložnosti.
Več informacij (program) in brezplačne vstopnice so na voljo na http://openway.si.

 
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.