Odprtokodnost

Ubuntu je bil vedno brezplačen za prejem, uporabo in deljenje, saj verjamemo v moč odprtokodne programske opreme. Ubuntu ne bi mogel obstajati brez skupnosti prostovoljnih razvijalcev, ki se je ustvarila okrog njega.

Varnost

Zaradi vgrajenega požarnega zidu in protivirusnega programa je Ubuntu eden izmed najbolj varnih operacijskih sistemov. Izdaje z podaljšano podporo ponujajo pet let varnostnih popravkov in posodobitev.

Dostopnost

Želimo omogočiti dostop do računalnika vsem, ne glede na njihovo narodnost, spol ali hibe. Ubuntu je v celoti preveden v več kot 40 jezikov in vključuje osnovne tehnologije za dostopnost.

Pisarniški paketi

Ustvarite profesionalne dokumente, preglednice in predstavitve s pomočjo odprtokodnega pisarniškega paketa LibreOffice, ki je združljiv z Microsoft Office. Združljivost pomeni, da lahko odpirate in urejate datoteke kot so dokumenti Word, preglednice Excel in predstavitve PowerPoint, hkrati pa jih lahko na hiter in enostaven način delite z drugimi uporabniki. Z vašega namizja lahko tudi neposredno uporabite Google docs.
LibreOffice
Firefox

Brskanje po spletu

Brskajte po spletu z užitkom s pomočjo privzeto nameščenega brskalnika Firefox, ki je znan po hitrosti in varnosti. Ubuntu vsebuje tudi brskalnika Chrome in Opera ter druge, ki jih lahko namestite preko Programskega središča Ubuntu.

Pametnejše iskanje

Pametni filtri vam omogočajo, da hitreje in enostavneje najdete vsebino, ki jo potrebujete, bodisi na vašem računalniku bodisi preko spleta. Vnesite katerokoli poizvedbo v Dash home in strežnik Smart Scopes se bo odločil, katere kategorije vsebin so najbolj pomembne za vaše iskanje ter tako vrnil samo najboljše iskalne rezultate. Ker se uči iz vaših poizvedb, bo skozi čas postajal bolj in bolj natančen.
Iskanje

E-pošta

Ubuntu ima privzeto nameščen Thunderbird, priljubljen Mozillin program za delo z e-pošto, kar omogoča hiter namizni dostop do vaše e-pošte. Vseeno je, katero storitev za e-pošto uporabljate. Naj si bo to Microsoft Exchange, Gmail, Hotmail, POP ali IMAP, e-pošta deluje brez težav.
Thunderbird

Organizirajte vaše fotografije

S programom Shotwell lahko hitro in enostavno uvažate, organizirate, urejate in pregledujete vaše fotografije. Vaše priljubljene fotografije pa lahko delite tudi na vseh priljubljenih straneh za deljenje fotografij in družabnih omrežjih.
Shotwell

Urejajte in rišite

Urejajte vaše fotografije in ustvarite profesionalne ilustracije in oblike z orodji kot so Gimp in Inkscape, razpoložljivimi v Programskem središču Ubuntu.

Inkscape
Inkscape
Gimp
Gimp
LightWorks
LightWorks
Blender
Blender

Video

Glejte vaše priljubljene vsebine na Ubuntuju s pomočjo programov za predvajanje, upravljanje z in deljenje vaših video posnetkov. Uredite vaše posnetke s programom PiTiVi in si jih oglejte v predvajalniku videov, lahko pa preko programskega središča Ubuntu namestite VLC in OpenShot ter dosežete združljivost s še več vrstami datotek.
Totem
Skype

Družabnost

Ohranjajte stike s prijatelji in sodelavci na hiter in enostaven način. Ubuntu ima privzeto nameščen Thunderbird, priljubljen Mozillin program za delo z e-pošto, kar omogoča hiter namizni dostop do vaše e-pošte. Storitve kot je Skype se zlijejo z namiznim okoljem in s pomočjo Dash message lens, boste lahko na enem mestu spremljali vse vaše mikroblogerske vire. Tako boste lahko kot še nikoli poprej spremljali najnovejše novice in trače.

Kopica programov

Ubuntu ponuja tisoče programov, ki so na voljo za prejem iz programskega središča. Večina je brezplačnih in jih lahko namestite s par kliki.
Skype

Skype

Storitev video klepeta, ki omogoča deljenje zaslona, konference in več.
Chrome

Chrome

Hiter, preprost in varen spletni brskalnik iz Googla, izgrajen za moderni splet.
Thunderbird

Thunderbird

Krasen program za e-pošto iz Mozille, ki ga lahko enostavno nastavite in prilagodite.
Dropbox

Dropbox

Priljubljena storitev za shranjevanje v oblaku in souporabo datotek.
LibreOffice

LibreOffice

Brezplačen pisarniški paket, ki je združljiv s paketom Microsoft Office.
Twitter

Twitter

Gonilna sila družabnih omrežij, ki je postala ključna za spletno prisotnost.
VLC

Predvajalnik VLC

Noben drugi predvajalnik ni združljiv s toliko vrstami video datotek.
Gimp

Gimp

Najbolj priljubljen brezplačni program za ustvarjanje slik in obdelavo fotografij.
Firefox

Firefox

Hiter, neodvisen in odprtokoden brskalnik iz Mozille.

Začnite uporabljati Ubuntu že danes

Prejmite eno izmed namiznih različic Ubuntuja in ga začnite uporabljati že danes. Lahko zamenjate vaš trenutni operacijski sistem ali pa Ubuntu namestite poleg njega.