• Komentiraj

Nove igre za Ubuntu v 2013

Po decemberskem izidu Steama za Ubuntu vse kaže, da bo leto 2013 na Ubuntuju v znamenju številnih novih iger.

Oglejmo si nekatere od njih.

The Cave

Pustolovščina, ki je razvita za vse glavne računalniške platforme in igralne konzole. V igri sestavite svojo ekipo treh do sedmih pustolovcev, vsak s svojo lastno edinstveno osebnostjo. Zgodba nas popelje v globine kjer raziskujemo skrivnostne kotičke jame od  podzemeljskih zabavišnih parkov in podzemnega srednjeveškega gradu. Igro je razvil vsem dobro znani Ron Gilbert, ki je znan po več klasičnih iger iz LucasArta. Prihod igre je predviden konec januarja v trgovini Steam.

 

The+Cave+Linux+Adventure+Game

Eador: Masters of the Broken World

Eador je potezna strateška igra, postavljena v svet domišlije. Eador je vesolje z nešteto “črepinj zemljišč”, ki jim vladujejo smrtonosna bitja. V igri je v vaših rokah usoda in moč, da preprečite popolno uničenje sveta. Znajdete se v vlogi, kjer poteza vpliva na celotno igranje, igra v kateri ne  bo manjkalo bojevanja in strateških odločitev.

 

Eador

Wingsuit

Igra je enostavna: nadzirate svoj lik v razgibanem terenu, bližje tlom letite, več točk boste dosegli. Bol atraktivne poteze (lupingi, nevarni spusti, slalom) vam prinesejo dodatne točke, vendar ne smete leteti preblizu tlom, ker se lahko  zaletite v drevo ali kako drugo oviro. Igra omogoča tudi nekaj preprostih prilagoditev barve vaše obleke in izbiro spola.  Za igro boste morali v programskem središču Ubuntu odšteti 2,99$. Brez novih stopenj ali dodatnih zmogljivosti v igri vam težko priporočamo nakup igre. To ne pomeni, da je igra slaba, idealna je za tiste ki iščejo hiter, enostaven način igranja iger.

wingsuit

Not Pacman

Nova brezplačna odprtokodna igra, ki je mešanica vsem dobro znanega Pacmana z dodatkom fizike. Ta postavi paca in duhove v kletko “Pacwold”, kateri je dodana še gravitacija. Duhovom še vedno ne boste zelo všeč, zato morate biti previdni, da se ji boste izognili. Igro lahko prenesete tu. za igranje igre boste boste potrebovali LOVE 0.7.2, ki ga dobite tu.

 

Cube 2

Še ena odprto kodna zastonjska igra katero so posodobili po dolgih 2 letih.  Cube 2 je prva osebna streljačina, ki teče na Linuxu, Windows in Mac OS X, ki omogoča eno in večigralki način igranja (LAN, spletna igra). Igro lahko dobite na na http://cubeengine.com/files.php4.

 

Mimogrede dodajmo, da sta sedaj za Linux tudi uradno na voljo sicer že stari, a še vedno priljubljeni Half Life in Counter Strike 1.6.

V 2013 se bo na Ubutuju dalo “zapraviti” veliko časa ;)

Novico je spisal Mitja P.