Dodajanje dodatnih programskih skladišč

Programi so na voljo iz virov tretjih oseb kot tudi iz privzetih programskih skladišč Ubuntu. V primeru da želite namestiti program iz programskega skladišča tretje osebe, ga morate dodati na Ubuntujev seznam razpoložljivih skladišč.

Dodajte skladišča programske opreme iz virov, ki jim zaupate!

Skladišč tretjih oseb člani Ubuntu ne preverjajo za varnost ali zanesljivost in morda vsebujejo programe, ki lahko škodljo vašemu računalniku.

Namestitev drugih skladišč

  1. Kliknite na ikono Programsko središče Ubuntu v zaganjalniku ali pa ga najdite v iskalni vrstici Pregledne plošče.

  2. When the Software Center launches, click Edit ▸ Software Sources

  3. Vprašani boste za vnos gesla. Ko boste to storili, preklopite na zavihek Drugi programi.

  4. Kliknite Dodaj in vnesite vrstico APT za skladišče. Ta bi morala biti na voljo na spletišču odložišča in bi morala biti videti podobno:

    deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty main

  5. Kliknite Dodaj vir in nato zaprite okno Programskih Virov. Programsko središče Ubuntu bodo preverilo vaše programske vire za posodobitve.

Omogočitev skladišča partnerjev Canonicala

Skladišče partnerjev Canonicala ponuja nekatere lastniške programe, ki so brezplačni, vendar so zaprtokodni. Mednje spadajo programi kot so Skype, Adobe Reader in Adobe Flash Plugin. Programi v tem skladišču se bodo pojavili v rezultatih iskanja Programskega središča Ubuntu, vendar jih ne boste mogli namestiti, dokler to skladišče ni omogočeno.

Za omogočitev skladišča sledite korakom zgoraj za odprtje zavihka Drugi programi v Programskih virih. V primeru da na seznamu vidite Partnerje Canonicala, se prepričajte, da je izbrano in nato zaprite okno Programski viri. V primeru da ga ne vidite, kliknite na Dodaj in vnesite:

deb http://archive.canonical.com/ubuntu trusty partner

Kliknite Dodaj vir in nato zaprite okno Programskih virov. Počakajte trenutek, da Programsko središče Ubuntu prejme podatke o skladiščih.