Sprememba velikosti ali vrtenja zaslona

S spremembo ločljivosti zaslona lahko spremenite kako velike (ali kako podrobno) so videti stvari na zaslonu. V katero smer je zaslon usmerjen (na primer, če imate vrteči se zaslon) lahko spremenite s spremembo vrtenja.

  1. Kliknite na ikono skrajno desno v menijski vrstici in izberite Sistemske nastavitve.

  2. Odprite Zasloni.

  3. Če imate več zaslonov in niso zrcaljeni, lahko imate različne nastavitve na zaslonu. Izberite zaslon v področju predogleda.

  4. Izberite svoje želeno ločljivost in vrtenje.

  5. Kliknite Uveljavi. Nova nastavitev bo pred povrnitvijo nazaj uporabljena 30 sekund. Na ta način bodo v primeru da z novi nastavitvami nič ne vidite, stare nastavitve samodejno obnovljene. Če ste z novimi nastavitvami zadovoljni, kliknite Obdrži to nastavitev.

Ko uporabljate drug zaslon, kot je na primer projektor, bi moral biti samodejno zaznan, zato lahko spremenite njegove nastavitve na enak način kot za običajen zaslon. V primeru da se to ne zgodi, kliknite na gumb Zaznava zaslonov.

Ločljivost

Ločljivost je število točk (pik na zaslonu) v vsaki smeri, ki jih je mogoče prikazati. Vsaka ločljivost ima razmerje velikosti, razmerje med širino in višino. Široki zaslonu uporabljajo razmerje velikosti 16:9, običajni zasloni pa uporabljajo 4:3. Če uporabite ločljivost, ki se ne ujema z razmerjem velikosti vašega zaslona, se bodo na zaslonu pojavile črne proge za izognitev popačenju.

Želeno ločljivost lahko izberete iz možnosti v spustnem meniju Ločljivosti. V primeru da izberete napačno ločljivost za svoj zaslon, je lahko videti meglen ali točkast.

Vrtenje

Nekateri prenosniki omogočajo vrtenje zaslona v več smeri, zato je možnost spremembe vrtenja zaslona lahko uporabna. Želeno vrtenje za svoj zaslon lahko izberete iz spustnega menija Vrtenje.