Zakaj se je računalnik ugasnil/šel v pripravljenost, ko je nivo baterije dosegel 10%?

Ko se nivo napolnjenosti baterije preveč zniža, bo šel vaš računalnik samodejno v pripravljenost. To stori zato, da se baterija popolnoma ne izprazni, ker je to slabo za vašo baterijo. Če bi se baterija popolnoma izpraznila, računalnik ne bi imel dovolj časa, da bi se pravilno zaustavil.

Kaj se zgodi, ko raven baterije postane prenizka, lahko spremenite s klikom na meni baterije v menijski vrstici in izbiro Nastavitve porabe. Oglejte si nastavitev Ko je napolnjenost baterije kritično nizka. Izberete lahko, da računalnik preide v stanje pripravljenosti, mirovanje ali pa se izklopi. V primeru da izberete izklop, vaši programi in dokumenti pred izklopom računalnika ne bodo shranjeni.

Nekateri računalniki imajo težave s pripravljenostjo in morda ne bodo mogli obnoviti programov in dokumentov, katere ste imeli odprte, ko znova vklopite računalnik. V tem primeru je možna izguba vašega dela, če ga niste shranili, preden je šel računalnik v pripravljenost. Morda lahko popravite težave s pripravljenostjo.