Zakaj se računalnik ne prižge po tem, ko je šel v pripravljenost?

Če ste dali računalnik v pripravljenost ali v mirovanje in ga poskusite zbuditi ali vklopiti, se zna zgoditi, da ne deluje tako kot ste pričakovali. Razlog za to je mogoče ta, ker pripravljenost ter mirovanje nista popolnoma podprta s strani vaše strojne opreme.

Moj računalnik je v pripravljenosti in se ne zbudi

Če računalnik pošljete v pripravljenost in nato pritisnete tipko ali kliknete z miško, bi se mogle zbuditi in prikazati zaslon, za vpis vašega gesla. Če se to ne zgodi, pritisnite gumb za vklop (pritisnite enkrat - brez držanja).

V primeru da tudi to ne pomaga, se prepričajte, da je zaslon vašega računalnika vklopljen in ponovno pritisnite tipko na tipkovnici.

Kot zadnjo možnost poskusite izklopiti računalnik s pritiskom na gumb za vklop za 5-10 sekund. S tem boste izgubili vse neshranjeno delo, vendar boste lahko računalnik ponovno prižgali.

V primeru da se to zgodi vsakič, ko računalnik pošljete v stanje pripravljenosti, zmožnost stanja pripravljenosti morda z vašo strojno opremo ne deluje.

Če vaš računalnik izgubi energijo in nima nadomestnega vira energije (kot je delujoča baterija), se bo izklopil.

Moji programi/dokumenti ob ponovnem vklopu računalnika niso odprti

V primeru da ste računalnik dali v stanje pripravljenosti in ga ponovno vklopili, vendar noben od vaših dokumentov ali programov ni odprt, je verjetno prehod v mirovanje spodletel. Včasih se to zgodi zaradi manjše težave in bo vaš računalnik lahko naslednjič pravilno prešel v mirovanje. Morda se je to zgodilo, ker ste namestili programsko posodobitev, ki je zahtevala ponoven zagon računalnika. V tem primeru se bo računalnik namesto prehoda v mirovanje ponovno zagnal.

Prav tako je mogoče, da računalnik ne zmore preiti v stanje mirovanja, ker strojna oprema tega ne podpira pravilno. To se na primer lahko zgodi zaradi težav z gonilniki Linux za vašo strojno opremo. To lahko preizkusite tako, da pošljete računalnik v mirovanje in se prepričate, če deluje tudi drugič. Če ne, so verjetno razlog gonilniki računalnika.

Moja brezžična povezava (ali druga strojna oprema) ne deluje, ko računalnik povrnem iz stanja pripravljenosti ali mirovanja

Če računalnik pošljete v mirovanje in ga znova zbudite, se zna zgoditi da vaša internetna povezava, miška ali katera druga naprava ne deluje pravilno. To se lahko zgodi, če gonilnik vaše naprave ne podpira pravilno pripravljenosti ali mirovanja. To je težava z gonilnikom in ne z napravo samo.

V primeru da ima naprava stikalo za vklop, ga poskusite izklopiti in nato ponovno vklopiti. V večini primerov bo naprava začela ponovno delovati. V primeru da se naprava poveže preko kabla USB ali podobno, napravo odklopite in jo ponovno priklopite.

V primeru da naprave ne morete izklopiti ali to ne deluje, boste morda morali za delovanje naprave znova zagnati računalnik.