Dodajanje dodatnih programskih skladišč

Programi so na voljo iz virov tretjih oseb kot tudi iz privzetih programskih skladišč Ubuntu. V primeru da želite namestiti program iz programskega skladišča tretje osebe, ga morate dodati na Ubuntujev seznam razpoložljivih skladišč.

Dodajte skladišča programske opreme iz virov, ki jim zaupate!

Skladišč tretjih oseb člani Ubuntu ne preverjajo za varnost ali zanesljivost in morda vsebujejo programe, ki lahko škodljo vašemu računalniku.

Namestitev drugih skladišč

  1. Kliknite na ikono Programi Ubuntu v Zaganjalniku ali pa v iskalni vrstici Pregledne plošče poiščite Programi.

  2. Ko se Programi Ubuntu zažene, kliknite na Programi in posodobitve

  3. Vprašani boste za vnos gesla. Ko boste to storili, preklopite na zavihek Drugi programi.

  4. Kliknite Dodaj in vnesite vrstico APT za skladišče. Ta bi morala biti na voljo na spletišču odložišča in bi morala biti videti podobno:

    deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial main

  5. Kliknite Dodaj vir in nato zaprite okno Programi in posodobitve. Programi Ubuntu bo preveril vaše programske vire za posodobitve.

Omogočitev skladišča partnerjev Canonicala

Skladišče partnerjev Canonicala ponuja nekatere lastniške programe, ki so brezplačni, vendar so zaprtokodni. Mednje spadajo programi kot so Skype, Adobe Reader in Adobe Flash Plugin. Programi v tem skladišču se bodo pojavili v rezultatih iskanja Programov Ubuntu, vendar jih ne boste mogli namestiti, dokler to skladišče ni omogočeno.

Za omogočitev skladišča sledite korakom zgoraj za odprtje zavihka Drugi programi v Programi in posodobitve. V primeru da na seznamu vidite Partnerje Canonicala, se prepričajte da je označeno, nato zaprite okno Programi in posodobitve. Če pa tega ni na seznamu, kliknite na Dodaj in vnesite:

deb http://archive.canonical.com/ubuntu xenial partner

Kliknite Dodaj vir in nato zaprite okno Programi in posodobitve. Počakajte trenutek, da Programi Ubuntu prejme podatke o skladiščih.